Колаж ЗМІСТу
0 Альбіна Ковпак09 жовтня 2024, 17:10
Полтавські кафе та кав’ярні почали готувати страви осіннього меню. Серед них – чаї та гарячі коктейлі, пряна кава, страви з гарбуза, а також осінні десерти.
ЗМІСТ публікує перелік 10 закладів, де можна спробувати осінні коктейлі, десерти та інші страви:
Кафе-пекарня «Франик» (вул. Соборності, 20)
До сезонного осіннього меню закладу увійшли чаї «Обліпиха-грейпфрут» і «Манго-жасмин», а також гарячі коктейлі: зігріваючий Апероль, франківський пунш із журавлиною, какао для дорослих.
Також кафе пропонує осінню випічку:
- кошик з сиром та інжиром з листового тіста, сирною начинкою, малиновим кюлі та інжиром;
- круасан «Яблучний штрудель» — хрусткий круасан подвійного запікання з мигдалевим кремом, карамельним яблуком, усипаний волоським горіхом;
- кардамонова булочка — шматочки листового тіста з пудрою волоського горіху, вимочені у цукрово-кардамоновому сиропі.
Детально про заклад – за посиланням.
Кав’ярня Sherlock Coffee (вул. Соборності, 51 та вул. Європейська, 27/24)
До оновленого меню десертів закладу увійшла осіння випічка:
- даніш із сиром;
- малиновий чизкейк;
- штрудель з малиною;
- круасан фундуковий;
- равлик з полуницею;
- крафін з горіховою пастою.
Також для для пошановувачів шоколаду до сезонного меню додали брауні трьох видів – вишневий, мигдалевий, арахісово-карамельний.
Детально про заклад – за посиланням.
Ресторація «Вертеп» (вул. Соборності, 34)
У закладі підготували гарбузове меню, страви якого подаватимуть восени:
- деруни з рваною свининою та гарбузовим соусом;
- гарбузові палюшки з хрусткими гливами;
- гарбузовий крем-суп з мисливськими ковбасками.
Детально про заклад – за посиланням.
Кав’ярня-ростерія 11/15 (вул. Стрітенська, 15)
Восени у закладі пропонують спробувати нові десерти:
- сінабон з медом чи класичний;
- маковий рулет;
- тарт з грушею, сиром та медом;
- боул з булгуром та куркою;
- кіш з куркою та шпинатом.
Також є новинки серед напоїв: чай «Масала», гарбузові смузі, лате та матча-лате.
Детально про заклад – за посиланням.
Кав’ярня-пекарня «Фотограф» (вул. 1100-річчя Полтави, 3)
Восени заклад пропонує полтавцям спробувати авторські чаї: обліпихово-ромашковий з манго, журавлиново-агрусовий, чорничний з полтавським чебрецем.
Також в кав’ярні подають новий пиріг «Груша-пекан».
Детально про заклад – за посиланням.
Міське кафе «Чічіков» (вул. Соборності, 32)
Заклад підготував нові сезонні напої, серед них – чаї «Груша-Бузина», «Яблуко-Чорниця» й «Обліпиха-Апельсин». Також подаватимуть авторські коктейлі:
- вершковий яблучний грог з корицею;
- яблучний мартіні-пунш;
- «Ромова Груша».
Детально про заклад – за посиланням.
Кафе «Друзі» (вул. О. Бідного, 16 та вул. Є. Коновальця, 1Б)
Восени в закладі подаватимуть нові напої:
- масала за оновленим рецептом;
- фундукове какао;
- матча «Білий шоколад»;
- гарячий шоколад.
Детально про заклад – за посиланням.
Кафе «Козацька броварня» (вул. Соборності, 21)
Щосезону заклад презентує нове меню. Восени полтавці зможуть скуштувати осінні страви:
- хрусткий баклажан з кунжутним соусом;
- салат з язиком та запеченими овочами;
- гарбузовий крем-суп з лососем на кокосовому молоці;
- хрусткі чебуреки з грибами у вершковому соусі;
- дерун по-розбійницьки з поливкою із білих карпатських грибів;
- карамельний баноффі.
Також подаватимуть зігріваючі напої. Це чай з лимоном та імбирем, чай з малиною та низка алкогольних напоїв:
- козацький збитень зі світлим пивом, мигдалем та ананасовим соком;
- вишневий збитень з темним пивом;
- пивний смородиновий глінтвейн.
Детально про заклад – за посиланням.
Кав’ярня BENCH (вул. Котляревського, 21)
У меню закладу з’явилися осінні новинки: чизкейк «Гарбузовий чіз» та гречаний чай.
Детально заклад – за посиланням.
Кафе «Мрія» (вул. Котляревського, 6)
«Захотіли помістити вересень у торт»: восени в закладі подаватимуть новий десерт. Полтавці зможуть спробувати морквяний торт, який складається з морквяного бісквіта, крему та прошарків карамелі.
Детально про заклад – за посиланням.
Зауважимо, що перелік закладів може бути ширшим.
Нагадаємо, що протягом вересня в Полтаві відкрили нові заклади, в яких можна придбати різні напої, десерти та вуличну їжу. Дивіться перелік за посиланням.
Додамо, що в Полтаві планують розвивати локальну крафтову продукцію.
За даними центру «Дія. Бізнес», за три роки установу відвідали понад 33 тисячі людей. Працівники «Дія. Бізнес» влаштували 800 подій й опрацювали близько 10 тис. запитів щодо ведення бізнесу.
У наступному році в центрі хочуть розвивати цифровізацію, підтримку ветеранського бізнесу та популяризувати локальну крафтову продукцію. У «Дія.Бізнес» кажуть, що планують лишатися осередком для підприємців й організовувати навчальні програми для бізнесу в регіоні.